טבעי שתפסיקי לשתות מבקבוקי פלסטיק ותעברי לבקבוק פלנטק!

תגידי שלום לנפט, לפתאלאטים ול-BPA שזולגים למשקה שלך מבקבוק הפלסטיק, כי מעכשיו יש לך פתרון בטוח יותר!
  • טבעי שתבחרי בבריאות - בקבוק פלנטק מיוצר מפולימר טבעי המופק מצמח התירס ולא מתוצרי נפט או גז סינתטיים המשמשים לייצור בקבוקי הפלסטיק.
  • טבעי שתבחרי באיכותבקבוק קשיח ועמיד, מיועד לשימוש רב פעמי, מתאים לניקוי במדיח הכלים (עד 70⁰c), לא מפריש ריחות וטעמי לוואי.
  • טבעי שתבחרי בנוחות – פתיחה אוטומטית בלחיצה ופיה רחבה. ניתן לתפעל את הבקבוק בקלות עם יד אחת בלבד.
טבעי שתבחרו פלנטק
52.00 ₪ במקום 70.00 ₪

הזמינו עכשיו בקבוק של פלנטק!
משלוח חינם ברכישה מעל 100 ₪

  • icons

    מבנה בעל אחיזה נוחה ופתח שתייה רחב

  • icons

    קל לתפעול ביד אחת, אפילו לילדים

  • icons

    מכסה אטום ומנעול בטיחות

צמאים לעוד פרטים?

מה זה פלסטיק?

פלסטיק הוא שם כללי לסוגים רבים של תרכובות סינתטיות המופקות מנפט או גז טבעי ומאופיינות כפולימר, חומר הבנוי מיחידה שחוזרת על עצמה כמו חוליות בשרשרת. יתרונו של הפולימר הוא ביכולתו האלסטית, ניתן לעצב אותו בחימום והוא ישמור על העיצוב לכשיתקרר.

פלסטיק הוא החומר העיקרי הבא במגע עם משקאות ומזון. אנחנו הצרכנים, משתמשים בבקבוקי פלסטיק בצורה עקבית, בין שאנחנו רוצים ובין שלא. הם פשוט נמצאים בכל מקום, בסופר, בפיצוציה, בדוכני המזון, באירועים ואפילו במטבח שלנו.

האם השימוש בבקבוקי שתייה מפלסטיק בצורה שכזו מזיקה לבריאותנו? מתברר שבמקרים מסוימים בטווח הארוך התשובה היא כן... אבל האם זה חייב להיות כך?  התשובה היא לא! כיום יש פתרונות בטוחים יותר.

מה זה פולימר טבעי?

פולימרים טבעיים (ביופולימרים) הם פולימרים שמקורם מטבע והחי. מבין קבוצות הפולימרים החשובות ניתן למנות את את החלבונים שבהם ה-DNA הוא הפולימר הטבעי החשוב ביותר עבור כל היצורים החיים, ואת הרב-סוכרים כגון עמילן או תאית.

בשונה מהפולימר הסינתטי (פלסטיק) שמיוצר מתוצרי נפט וכימיקלים, הפולימר הטבעי מיוצר מצמחים - לכן הוא בטוח יותר לשימוש.

בשל היותו אורגני ומתכלה, הפולימר הטבעי משמש כבר שנים רבות לייצור אביזרים רפואיים כירורגיים. חוטי תפירה לעור או ברגים אורתופדיים ודנטליים עשויים מפולימר טבעי, מתפרקים בגוף לאחר מספר חודשים לפחמן דו חמצני ומים ומייתרים טיפולים או ניתוחים חוזרים להוצאת הקיבוע.

בעשור האחרון, במענה לצרכי שמירה על איכות הסביבה, משמש הפולימר הטבעי גם לייצור של כלי אוכל ואריזות מזון חד פעמיים מתכלים.

איך מייצרים פולימר טבעי?

עמילן, המורכב משרשראות של מולקולות גלוקוז (סוכר), הוא החומר הטבעי הנגיש ביותר שניתן לייצר ממנו פולימר. את העמילן מפיקים ממגוון רחב של גידולים חקלאיים, בעיקר מתירס, בעלות נמוכה יחסית.

לעמילן מוסיפים אנזימים ובתהליך טבעי הנקרא הידרוליזה (hydrolysis) הופכים את הגלוקוז לדקסטרוז (שהוא סוג נוסף של סוכר).

בהליך התססה, מיקרואורגניזמים מפרקים את מולקולות הדקסטרוז לחומצת חלב (חומצה לקטית). זו בדיוק אותה חומצת חלב שהגוף מייצר אחרי אימון מאומץ ואותה חומצת חלב שמשמשת כתוסף מזון נפוץ ביין, רוטב סויה, לחם מחמצת, ואפילו סוכריות ומשקאות קלים.

בתהליך ייחודי המוגן בפטנט, משנים את המבנה המולקולרי של חומצת החלב ויוצרים חומר הנקרא לקטיד. את הלקטיד מעבירים תהליך פילמור (Polymerization) שבו קושרים את המולקולות (מונומרים) לשרשרת ארוכה ויוצרים פולימר. 

שיטת הפילמור מכתיבה את אורך השרשרת שתתקבל והמסה המולקולרית הממוצעת של הפולימר. אלו ישפיעו על רמת הגבישיות, ומכאן גם על תכונותיו הפיזיקליות והמכניות של הפולימר, כגון: טמפרטורת היתוך, קשיות, אלסטיות ועוד.

בפולימר הטבעי משתמשים ליציקת הזרקה. בשיטת ייצור זו מחממים את החומר עד שהוא נעשה נוזלי, ואז מזריקים אותו בלחץ לתבנית סגורה, שם הוא מתקרר ומתמצק. לבסוף פותחים את התבנית ומוציאים את הפריט המוגמר.

למה לא שמעתי על זה קודם?

למרות שהוא בשימוש כבר שנים רבות, עד היום לפולימר הטבעי היו שני חסרונות מובהקים, הראשון הוא העלות והשני העמידות.

טכנולוגיות בתחום הביופלסטיקה שפותחו בשנים האחרונות מאפשרות ייצור מוצרים עשויים פולימר טבעי, עמידים לשימוש רב פעמי ובעלות נגישה לייצור המוני.

מה זה פתאלאטים?

כימיקלים נמצאים בגוף שלנו כבר משחר ימי המהפיכה התעשיתית. בעולם המודרני, אנו כבר יודעים כי כתוצאה מההשפעה הסביבתית, גופינו מכיל מתכות כבדות, ביספנולים, ביפנילים עתירי כלור ואפילו חומרי הדברה.

תעשיית הפלסטיק משתמשת במגוון חומרים להגמשת מוצרי הפלסטיק (Plasticizers). מבין כל החומרים, ראויה לציון במיוחד קבוצת כימיקלים הנקראת פתאלאטים (Phthalate). מחקרים שנערכו בשנים האחרונות הראו קשר בין נוכחות של פתאלאטים בגוף לבעיות בריאות הקשורות לשיבוש המערכת ההורמונאלית, פגיעה במערכת הרבייה, שיבוש פעילות האסטרוגן, החלשת המערכת החיסונית, הגדלת סיכון לסרטן הערמונית, השד והכבד.

איך יודעים שפתאלאטים עוברים לגוף?

משרד הבריאות הישראלי ערך לאחרונה מחקר ניטור לבחינת נדידה של פתאלאטים מהפלסטיק לגוף האדם. תוצאות המחקר, שבו השתתפו 250 מבוגרים, היו חד משמעיות. ב 98% מהנבדקים נמצאו תוצרים של 10 מתוך 11 סוגי הפתאלאטים שנבדקו. ב 92% מהנבדקים נמצאו תוצרים של כל סוגי הפתאלאטים שנבדקו.

אולם אם בעבר כמות הכימיקלים בגוף נחשבה "כזניחה" ושאינה מזיקה  לבריאות, בשנים האחרונות המצב השתנה, ובמחקר נוסף שנערך על ידי המכונים הלאומיים לבריאות בארה"ב (NIH) ופורסם ב 2014 נמצא כי ריכוזי הפתאלאטים בגוף עולים באופן משמעותי בעשור האחרון.

למה פתאלאטים עוברים לגוף?

לפתאלאטים קשר כימי חלש המתבסס על פולאריות שונה לעומת הפלסטיק ולכן בתנאי חום או חיכוך קלים הם נוטים לדלוף מהפלסטיק אל תוך המשקה והמזון שאנו צורכים.

בקבוקי השתייה החד פעמיים שאנו רוכשים בסופר, במזנון או אפילו בתחנת הדלק, נשארים במקומות אחסון חמים, לעיתים אף בשמש, במשך שעות רבות. כאשר הפלסטיק מתחמם יש סיכוי גבוה שכימיקלים מסוכנים ידלפו אל הנוזלים שבתוכו. שימוש חוזר בכלל ושימוש במים חמים או במדיח כלים לניקוי בקבוקים שכאלו בפרט, הוא ממש מתכון לאסון.

למרות שבקבוקי הפלסטיק לשימוש חוזר אמורים לעמוד בפני חום מאחר והם עשויים מסוג פלסטיק קשה ועמיד יותר, אין דרך בטוחה לגמרי להסיר את כל הסכנות שבשימוש בבקבוקי הפלסטיק לאורך זמן רב.